Veelgestelde vragen

Wij beantwoorden uw vragen

Professioneel advies

  • Zet ramen en deuren open zolang het pleisterwerk niet volledig droog is. Zet eventueel de verwarming of ontvochtiger aan.
  • Een goede vochtafvoering vermijdt mogelijke roestvorming op hoekprofielen en pleisterdragers, voorkomt de beschadiging van de pleisterlaag en de vorming van schimmels, en draagt bij tot de goede hechting van gipsdelen of stucplaten.
  • Wanneer het pleisterwerk gedroogd is, behandel ze met een goede primer voordat u begint te verven, behangen of te betegelen.

Het meest praktisch is eerst pur en chape te plaatsen en dan pas de gipskartonwanden en muurbekledingen. Het is makkelijker om bij pur- en chapewerken één groot oppervlak in één keer af te werken dan kleinere afzonderlijke oppervlakken. Bovendien is het moeilijk om op ruw beton de horizontale profielen voor de platen mooi recht te plaatsen. Zo vermijd je ook het risico dat opspattend materiaal op de gipsplaten terechtkomt. Wel moet je op voorhand goed nadenken over waar de gipsplaten moeten komen om de elektriciteits- en andere leidingen al in de vloer te leggen.

Een muur moet goed droog zijn vooraleer je begint met schilderen. Hoe lang pleisterwerk moet drogen, hangt vooral af van de hoeveelheid bouwvocht en het weer. Je wacht bij voorkeur een half jaar om de muren te decoreren. Voor nieuwbouw kan het zeker geen kwaad om een ruime marge te nemen.

Roestvlekken doen zich voor op plaatsen waar er metaal in de muur zit. Volgens de technische documenten van het WTCB volstaat het om het pleister te behandelen met een aangepaste roestwerende verf, op voorwaarde dat het pleisterwerk volledig droog is. Een verffabrikant of -verdeler kan je hiervoor zeker een geschikte verf aanbieden.

Gladde welfsels kan U zeker en vast laten pleisteren . Daar deze te glad zijn om de hechting van de kalk te garanderen dient er een hechtingsprimer geplaatst te worden nl : betongrip easy. Deze word door middel van een verfrol aangebracht op de welfsels waarna U deze met een gerust geweten kan laten bepleisteren . Schilderwerken kan door ons of U uitgevoerd worden.

Best kan je de salpeter eerst goed afborstelen. Daarna de muren met Probik van Cosmar behandelen. Indien nodig kan je het nog eens herhalen.

Gespecialiseerd in maatwerk

Onze diensten

Pleisterwerken

Goed pleisterwerk zorgt voor een rechte en gladde afwerking.

Plafonneerwerken

Bij ons kan u terecht voor alle soorten plafonneerwerken.

Plaatsen van gyplat

Speciale basisplaten als ondergrond voor gipsbepleisteringen.

Nieuwbouw en renovatie

Zowel voor nieuwbouw als renovatie kan u bij ons terecht.

Plakwerk verwijderen

Zorgvuldig verwijderen van plakwerk.

Verlaagde plafonds

Het verlagen van bestaande plafonds.

Scroll to Top